Mit nyújt neked a Kvercetin kapszula? 

  • alkalmazása hasznos lehet asztmás, allergiás megbetegedések esetén 
  • hisztamin intolerancia kiegészítő kezeléseként alkalmazható
  • támogatja a szív- és érrendszer működését
  • támogatja az immunrendszer működését
  • számos gyulladásos biokémiai folyamatot képes gátolni
  • a termék hatóanyaga támogatja a bélflóra egészségét, azáltal, hogy segít csökkenteni a bélflóra felborulásban szerepet játszó baktériumok számát
  • javíthatja a bél-barrier (bél-gát) funkcióit, így támogathatja a bélfalat abban, hogy ne engedjen át káros anyagokat, ezzel hozzájárulva az immunrendszer hatékonyabb működéséhez

11900 Ft

A készítmény hatásai – tudományos háttér

A kvercetin egy antioxidáns hatású természetes vegyület (flavonoid), ami számos gyümölcsben és zöldségben (pl.: almában, szőlőben, piros bogyósokban, citrusfélékben, brokkoliban és a kapribogyóban is) jelen van. Éppen ezért az egyik leggyakrabban kutatott növényi flavonoid, ami számos biológiai tulajdonsággal rendelkezik (például: vérnyomáscsökkentő, gyulladáscsökkentő, antimikrobiális, neuroprotektív és szívvédő hatású). 

A kvercetin jótékony hatásai abból fakadnak, hogy antioxidánsként működik a szervezetben. Az antioxidánsok képesek megkötni és semlegesíteni a szabad gyököket.  A szabad gyökök olyan instabil molekulák, amik emelkedésük esetén sejtkárosodást okozhatnak (ezeket a károkat számos krónikus betegséggel kapcsolatba lehet hozni, például a szívbetegségekkel és a cukorbetegséggel is).

A kvercetin természetes antihisztaminként is működik azáltal, hogy csökkenti a gyulladást elősegítő, immunrendszerre ható anyagok (citokinek) felszabadulását, továbbá gátolja a hisztamin felszabadulását a hízósejtekből, illetve a bazofil sejtekből.

HATÓANYAG TARTALOM, összetevők

Napi adagban (2 kapszula)

NRV: (ajánlott napi beviteli) a 1169/2011/EU rendelet XIII. melléklete alapján.

Kiszerelés: 120 db kapszula

  • kén-dioxid mentes
  • szójamentes
  • cukormentes
  • tojásmentes
  • vegetáriánus
  • ásványi olaj mentes
  • GMO-mentes

A termék mesterséges adalékot és színezéket nem tartalmaz.

A termék beilleszthető a cukormentes diétába és vegetáriánus étkezésbe.

alkalmazás

Egészséges felnőttek esetében kezdésként napi 1×1 kapszula javasolt étkezéshez kötötten bevéve. Amennyiben 1×1 kapszula nem okoz panaszt, akkor apránként emelhető napi 2×1, illetve 3×1 kapszulára. A kapszula bevehető étkezések után, de érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben javasolt bevenni.

Biztonság és lehetséges mellékhatások, figyelmeztetés, tárolás:

  • Bizonyos esetekben a napi 1000 mg-nál több kvercetin fogyasztása fejfájást, gyomorfájdalmat okozhat.
  • Különböző betegségek esetén javasolt, hogy a kvercetin szedése előtt konzultáljon szakorvosával, kezelőjével az alkalmazhatóságról. A kvercetin kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, beleértve az antibiotikumokat, vérhígítókat és a vérnyomáscsökkentő szereket, így ezek szedése esetén is egyeztessen kezelőjével. Ha alkalmazását ilyen esetben jóváhagyja kezelője, akkor is javasolt a szedett gyógyszerektől időben elkülönítve beszedni.
  • Terhes és szoptató nők, illetve a terhességet tervező nők számára nem javasolt az alkalmazása!
  • Minőségét megőrzi a flakon alján jelzett időpontig. Tárolása hűtést nem igényel, de hűvös és fénytől elzárt helyen, gyermekektől elzárva tartandó.
  • Az étrendkiegészítő fogyasztása nem helyettesítheti a változatos étrendet és az egészséges életmódot, mely meghatározza életünk minőségét. 
  • A termék nem minősül gyógyhatású készítménynek, ezért nem szolgál betegségek megelőzésére vagy gyógyítására.

11900 Ft

VIDEÓS ISMERTETŐ A TERMÉKRŐL

hivatkozásjegyzék

  1. Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203. doi: 10.1155/2012/976203. Epub 2012 Dec 10. PMID: 23304525; PMCID: PMC3529416.

 

  1. Pham-Huy LA, He H, Pham-Huy C. Free radicals, antioxidants in disease and health. Int J Biomed Sci. 2008 Jun;4(2):89-96. PMID: 23675073; PMCID: PMC3614697.



  1. Jafarinia M, Sadat Hosseini M, Kasiri N, Fazel N, Fathi F, Ganjalikhani Hakemi M, Eskandari N. Quercetin with the potential effect on allergic diseases. Allergy Asthma Clin Immunol. 2020 May 14;16:36. doi: 10.1186/s13223-020-00434-0. PMID: 32467711; PMCID: PMC7227109.

 

  1. Rana A, Samtiya M, Dhewa T, Mishra V, Aluko RE. Health benefits of polyphenols: A concise review. J Food Biochem. 2022 Oct;46(10):e14264. doi: 10.1111/jfbc.14264. Epub 2022 Jun 13. PMID: 35694805.



  1. Chen T, Zhang X, Zhu G, Liu H, Chen J, Wang Y, He X. Quercetin inhibits TNF-α induced HUVECs apoptosis and inflammation via downregulating NF-kB and AP-1 signaling pathway in vitro. Medicine (Baltimore). 2020 Sep 18;99(38):e22241. doi: 10.1097/MD.0000000000022241. PMID: 32957369; PMCID: PMC7505396.

 

  1. Rakha, A., Umar, N., Rabail, R., et al.: Anti-inflammatory and anti-allergic potential of dietary flavonoids: A review, Biomedicine & Pharmacotherapy, 12, 2022. https://doi.org/10.1016/j.biopha.2022.113945.