11900 Ft
A kvercetin egy antioxidáns hatású természetes vegyület (flavonoid), ami számos gyümölcsben és zöldségben (pl.: almában, szőlőben, piros bogyósokban, citrusfélékben, brokkoliban és a kapribogyóban is) jelen van. Éppen ezért az egyik leggyakrabban kutatott növényi flavonoid, ami számos biológiai tulajdonsággal rendelkezik (például: vérnyomáscsökkentő, gyulladáscsökkentő, antimikrobiális, neuroprotektív és szívvédő hatású).
A kvercetin jótékony hatásai abból fakadnak, hogy antioxidánsként működik a szervezetben. Az antioxidánsok képesek megkötni és semlegesíteni a szabad gyököket. A szabad gyökök olyan instabil molekulák, amik emelkedésük esetén sejtkárosodást okozhatnak (ezeket a károkat számos krónikus betegséggel kapcsolatba lehet hozni, például a szívbetegségekkel és a cukorbetegséggel is).
A kvercetin természetes antihisztaminként is működik azáltal, hogy csökkenti a gyulladást elősegítő, immunrendszerre ható anyagok (citokinek) felszabadulását, továbbá gátolja a hisztamin felszabadulását a hízósejtekből, illetve a bazofil sejtekből.
Napi adagban (2 kapszula)
NRV: (ajánlott napi beviteli) a 1169/2011/EU rendelet XIII. melléklete alapján.
Kiszerelés: 120 db kapszula
A termék mesterséges adalékot és színezéket nem tartalmaz.
A termék beilleszthető a cukormentes diétába és vegetáriánus étkezésbe.
Egészséges felnőttek esetében kezdésként napi 1×1 kapszula javasolt étkezéshez kötötten bevéve. Amennyiben 1×1 kapszula nem okoz panaszt, akkor apránként emelhető napi 2×1, illetve 3×1 kapszulára. A kapszula bevehető étkezések után, de érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben javasolt bevenni.
11900 Ft
Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203. doi: 10.1155/2012/976203. Epub 2012 Dec 10. PMID: 23304525; PMCID: PMC3529416.
Pham-Huy LA, He H, Pham-Huy C. Free radicals, antioxidants in disease and health. Int J Biomed Sci. 2008 Jun;4(2):89-96. PMID: 23675073; PMCID: PMC3614697.
Jafarinia M, Sadat Hosseini M, Kasiri N, Fazel N, Fathi F, Ganjalikhani Hakemi M, Eskandari N. Quercetin with the potential effect on allergic diseases. Allergy Asthma Clin Immunol. 2020 May 14;16:36. doi: 10.1186/s13223-020-00434-0. PMID: 32467711; PMCID: PMC7227109.
Rana A, Samtiya M, Dhewa T, Mishra V, Aluko RE. Health benefits of polyphenols: A concise review. J Food Biochem. 2022 Oct;46(10):e14264. doi: 10.1111/jfbc.14264. Epub 2022 Jun 13. PMID: 35694805.
Chen T, Zhang X, Zhu G, Liu H, Chen J, Wang Y, He X. Quercetin inhibits TNF-α induced HUVECs apoptosis and inflammation via downregulating NF-kB and AP-1 signaling pathway in vitro. Medicine (Baltimore). 2020 Sep 18;99(38):e22241. doi: 10.1097/MD.0000000000022241. PMID: 32957369; PMCID: PMC7505396.
Rakha, A., Umar, N., Rabail, R., et al.: Anti-inflammatory and anti-allergic potential of dietary flavonoids: A review, Biomedicine & Pharmacotherapy, 12, 2022. https://doi.org/10.1016/j.biopha.2022.113945.